POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine rudi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine rudi.si, ki jo upravlja GOSTIŠČE PRI RUDIJU RUDOLF SVETEC S.P., Šalovci 168A, 9204 ŠALOVCI (v nadaljevanju ”ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani rudi.sii ter uporabnikov, ki opravijo nakup (v nadaljevanju ”kupec”).

PODATKI O PONUDNIKU

GOSTIŠČE PRI RUDIJU RUDOLF SVETEC S.P.

9204 ŠALOVCI

Davčna številka: SI46037098

Matična številka: 5106832000

Zakoniti zastopnik: Mihaela Gašpar, prokurist

DDV zavezanec: DA

IBAN: SI56 0249 2009 0864 281 (NLB)

Družba je registrirana pri Okrajnem sodišču v Murski Soboti.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu dostopne naslednje informacije:

 • Identiteta podjetja (ime in sedež ponudnika),
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,
 • Bistvene značilnosti blaga,
 • Pogoji dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),
 • Jasno in nedvoumno označene cene ter razvidno prikazane, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • Možni načini plačila,
 • Časovna veljavnosti ponudbe.

NAROČILA, POTRDITEV NAROČIL

Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, mu nemudoma potrdi prejem naročila. Ta potrditev ne zagotavlja, da je blago na zalogi in da se je pričela odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Po preverbi o dobavljivosti ponudnik izdobavi blago. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditev naročila.

CENE

Vse cene na spletni strani so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.

Vse cene navedene na spletni strani so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga, stroškov pošiljanja in morebitnih stroškov plačila. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Zaradi narave poslovanja se ponudnik prizadeva podatke o izdelkih spreminjati in ažurirati hitro in pogosto. Kljub prizadevanju pri zagotavljanju ažurnih in točnih podatkov v spletni trgovini rudi.si, se lahko zgodi, da je podatek v opisu napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.

Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

NAČIN PLAČILA, DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Plačilo blaga v spletni trgovini rudi.si je mogoče z naslednjimi načini:

 • Kartično plačilo prek spleta.
 • Plačilo po povzetju – plačilo po povzetju je možno le s plačilom v gotovini ali kartičnim plačilom.
 • Neposredna bančna transakcija  – Kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov.

Naročeno blago prevzamete osebno na sedežu podjetja.

Prevzem je možen od 2-3 delovne dni po potrditvi nakupa. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupec lahko blago lahko vrnete na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov rudi.svetec@siol.net.

Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju GOSTIŠČE PRI RUDIJU RUDOLF SVETEC S.P., Šalovci 168A, 9204 ŠALOVCI. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu ter vračilu blaga.

Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

Na povezavi si kupec lahko shrani obrazec z informacijami v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (Obr. IOP). Na povezavi tukaj pa si kupec lahko shrani sam obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (Obr. OP).

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ja pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.

REKLAMACIJE

Prizadevamo si za zadovoljstvo naših kupcev, zato vam v primeru, da ste prejeli blago, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, nadomestimo z drugim ali vam na vašo željo vrnemo denar. Nepoškodovano, neuporabljeno in blago v originalni embalaži nam lahko vrnete v roku 14 dni od nakupa na naslov: GOSTIŠČE PRI RUDIJU RUDOLF SVETEC S.P., Šalovci 168A, 9204 ŠALOVCI in vrnili vam bomo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali blago uporabljeno.

VARNOST SPLETNE TRGOVINE

Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik GOSTIŠČE PRI RUDIJU RUDOLF SVETEC S.P., Šalovci 168A, 9204 ŠALOVCI se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani www.kozelj.si, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi.

Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.

Za izvedbo nakupa v spletni trgovini rudi.si potrebujemo naslednje podatke:

 • Ime
 • Priimek
 • Telefon
 • Email naslov
 • Naslov
 • Kraj
 • Poštna številka
 • Država

Sistem spletne trgovine lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Kot npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine rudi.si ter za optimizacijo. Uporabnik se z uporabo spletne trgovine rudi.si s tem strinja.

Na strežniku Rudi d.o.o. so shranjeni podatki, ki jih je kupec oddal ob nakupu ter datum, ura in IP naslov oddaje naročila ter strinjanja s splošnimi pogoji.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.

Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov rudi.svetec@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče, kjer je podjetje registrirano.

GOSTIŠČE PRI RUDIJU RUDOLF SVETEC S.P ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, skladno z zakonom, ki ureja izvensodno reševanje potrošniških sporov.

 

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. Zadnja sprememba: 29.10.2020.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Gostišče RUDI

POMEMBNO

Izdajanje in dostava vina se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.